Chemische peelings: de voordelen voor je huid

Ben je op zoek naar een diepgaande huidvernieuwende behandeling die de structuur van je huid verbetert? Dan zijn chemische peelings de ideale oplossing. Bij Medoc Beauty Clinic in Poperinge maken we gebruik van peelings, vooral tijdens de koudere herfst- en wintermaanden, om intensief te werken aan huidverjonging en huidvernieuwing. Benieuwd naar de voordelen en werking van zo’n huidverjongende behandeling? In dit artikel vertellen we  je alles wat je moet weten.

Wat is een chemische peeling?

Bij een  chemische peeling maken wij gebruik van verschillende soorten zuren zoals glycolzuur, salicylzuur, melkzuur, TCA trichloorazijnzuur, … Dat klinkt misschien wat eng, maar dit is compleet veilig doordat we de juiste dosissen gebruiken. Deze zuren verwijderen dode huidcellen en stimuleren de aanmaak van nieuwe huidcellen. Het resultaat? Een stralende glow!

Bij Médoc Beauty Clinic in Poperinge bieden we verschillende soorten peelings aan, variërend van mild tot diep. Op deze manier kunnen we de peeling aanpassen aan de behoeften van jouw huid.

Hoe verloopt de behandeling? 

We passen natuurlijk niet zomaar een peeling toe, maar kijken eerst naar de conditie en noden van jouw huid, zodat de behandeling 100% is afgestemd op je huid. Daarom start alles met een intakegesprek. Ben je nieuw in onze Beauty Clinic? Dan boek je eerst een Meet & Treat waarbij we een huidanalyse uitvoeren en een behandelplan opstellen. We geven je ook de juiste producten mee, zodat je huid optimaal voorbereid is op jouw peeling.  

Na je intakegesprek begint jouw peelingkuur. We brengen tijdens de behandeling het product aan en laten de actieve ingrediënten even inwerken. Tussen elke peeling zitten er 3 à 4 weken, want je huid heeft ook tijd nodig om zichzelf te herstellen. 

PS: Wist je trouwens dat je eerste peeling in de Clinic waarschijnlijk een Milk Peel zal zijn? Met deze peeling verbeteren we de doorlaatbaarheid van je huid, waardoor de volgende peelings optimaal hun werk kunnen doen. 

De voordelen van chemische peelings

1.Met een chemische peeling verwijderen we dode huidcellen en verbeteren we de opname van actieve ingrediënten

Je huid vernieuwt zich constant maar na verloop van tijd stapelen hierdoor dode huidcellen en overtollig talg op. De kans op verstopte poriën en ontstekingen wordt hierdoor groter, en bovendien zullen actieve ingrediënten uit je skin care veel minder goed kunnen indringen.  Met een chemische peeling verwijderen we het teveel aan dode huidcellen en overtollig talg, waardoor opname van ingrediënten terug verbetert. 

2.Je huidtextuur en teint verbetert 

Net doordat we het laagje dode huidcellen verwijderen, zal je huid er veel frisser uitzien. Je teint en huidtextuur verbeteren, aangezien je huid gestimuleerd wordt om zichzelf te vernieuwen. Peelings zetten we daarom dikwijls in om zonschade, littekens, pigmentvlekken en acne te behandelen. Doordat de collageen- en elastineproductie gestimuleerd wordt, zullen ook rimpels vervagen. 

3. Ook combinaties met andere behandelingen zijn mogelijk

Met een peelingkuur bereiken we al een fantastisch resultaat, maar ook combinaties met andere behandelingen zijn mogelijk. Zo combineren we het dikwijls met microneedling of Laser Genesis om de resultaten te optimaliseren. 

 

Waarom is een kuur het meest effectief?

Wanneer je aan huidverjonging wil werken, zijn behandelingen in kuurvorm steeds aangeraden. Je huid heeft uiteraard wat tijd nodig om zichzelf te vernieuwen en elke nieuwe gelaatsverzorging versterkt het resultaat van de vorige. 

Wanneer je 4 tot 6 peelings boekt om de 4 à 6 weken, dan zal je het allerbeste resultaat zien. 

 

Nog meer lezen over de soorten peelings?

Op onze website ontdek je welke peelings we inzetten in onze Beauty Clinic. 

 

Werk je graag aan je meest gezonde en jeugdige huid?

Maak je afspraak bij Médoc Beauty Clinic in Poperinge. Onze huidtherapeuten geven jou graag gepast advies op maat voor het allermooiste resultaat! Boek makkelijk en snel via de online agenda, klik hier.  

Resultaten van onze klanten

We kunnen je nog zoveel vertellen over peelings, maar de resultaten zijn uiteraard net zo belangrijk. Dit is het resultaat na een peelingkuur bij een klant. De huid straalt en onzuiverheden zijn afgenomen. 

 

VOOR
NA