LAST VAN
SCHIMMELNAGELS?

Tot voor kort waren er weinig opties voor een succesvolle behandeling. GenesisNail biedt hiervoor een alternatief en is sterk op weg om de eerste keuze behandeling te worden voor zowel de artsen als voor de patiënten.

BOEK JOUW BEHANDELING

WAT ZIJN SCHIMMELNAGELS?

Onychomycosis is een schimmelinfectie van de teennagels, in mindere mate ook van de vingernagels. Dermatophyten zijn schimmels die meestal verantwoordelijk zijn voor schimmelnagels. Het is veel voorkomend, men schat dat 10% van de wereldbevolking last heeft van schimmelnagels.

EEN SCHIMMELNAGELBEHANDELING, VOOR WIE?

U heeft misschien Onychomycosis, als u één van de volgende symptomen heeft:

Een verdikking kan wijzen op een schimmelinfectie.

Zijn je nagels broos, of zijn ze snel gespleten?

Een donkere kleur wordt veroorzaakt door ophoping van debris onder de nagel.

Je nagels kunnen ook dof zijn, zonder glans.

BOEK JOUW BEHANDELING

HOE VERLOOPT EEN BEHANDELING VOOR SCHIMMELNAGELS?

1. DE BEHANDELING

De behandeling bestaat uit een laserstraal die over de geïnfecteerde nagel en omliggende huid gaat. Uw arts zal dit verschillende malen herhalen totdat er voldoende energie het nagelbed heeft bereikt. Je nagel zal tijdens de behandeling warm aanvoelen. Behandeling duurt ongeveer 45 minuten voor alle 10 de tenen.

Belangrijk is dat er vooraf steeds een voetverzorging aan vooraf is gegaan zodat de nagel zo dun mogelijk kan worden gezet. Deze pedicure is inbegrepen in onze dienst.

2. NAZORG

Nevenwerkingen zijn uiterst zeldzaam (pijn, blaar, wonde). De overgrote meerderheid van de patiënten kunnen hun normale activiteiten verder zetten onmiddellijk na de behandeling.

De infectie zal verbeteren na één behandeling maar u zal de nodige voorzorgsmaatregelen moeten nemen om herinfectie te voorkomen. Er is een kans op herinfectie omdat de schimmel overal aanwezig is.

In sommige gevallen raden wij aan om de laser te combineren met medicatie. Er is ook steeds mogelijkheid bij ons om een test te doen via het labo zodat we zeker weten dat we met een schimmel te maken hebben.

 

GENESISNAIL, DE BEHANDELING BIJ SCHIMMELNAGELS

GenesisNail is een befaamde Nd:YAG 1064 nm laser procedure die heeft bewezen om een veilige en effectieve oplossing te zijn voor de behandeling van Onychomycosis, beter gekend als schimmelnagels.

WAAROM IS GENESISNAIL ANDERS DAN DE ANDERE BEHANDELINGEN VOOR ONYCHOMYCOSIS?

Tot voor kort waren er weinig opties voor een succesvolle behandeling: Orale medicatie met de nodige nevenwerkingen, vooral voor de lever en Crèmes en lakken (langdurige behandelingen met beperkt succes) GenesisNail is het perfecte doeltreffende alternatief.

Lees meer hier.

Benieuwd naar de resultaten?

Wij zetten de resultaten maar al te graag in de kijker.

VOOR
NA
VOOR
NA

VEELGESTELDE VRAGEN OVER SCHIMMELNAGELBEHANDELINGEN

WAAROM IS GENESISNAIL ANDERS DAN DE ANDERE BEHANDELINGEN VOOR ONYCHOMYCOSIS?

Tot voor kort waren er weinig opties voor een succesvolle behandeling:

 • Orale medicatie met de nodige nevenwerkingen, vooral voor de lever
 • Crèmes en lakken, dit zijn langdurige behandelingen met beperkt succes

GenesisNail biedt hiervoor een alternatief en is sterk op weg om de eerste keuze behandeling te worden voor zowel de artsen als voor de patiënten. Waarom?

 • Behandeling duurt ongeveer 45 minuten voor alle 10 de tenen
 • Warmtegevoel, soms matig pijnlijk
 • Nevenwerkingen zijn uiterst zeldzaam (pijn, blaar, wonde)

De behandeling bestaat uit een laserstraal die over de geïnfecteerde nagel en omliggende huid gaat. Uw arts zal dit verschillende malen herhalen totdat er voldoende energie het nagelbed heeft bereikt. Je nagel zal tijdens de behandeling warm aanvoelen.

De schimmelnagels worden gemiddel twee a vier keer behandeld met steeds een tussenpoos 4 a 5 weken. Meestal duurt het enkele maanden tot langer dan een jaar voordat de nagel weer gezond is. Maar na 8 weken ziet u reeds het eerste resultaat en na enkele maanden zie je helemaal niets meer van de schimmelnagel. Hoe lang het duurt voordat u weer een gezonde nagel heeft, is afhankelijk van de uitgebreidheid van de schimmelinfectie en uw persoonlijke omstandigheden.

De overgrote meerderheid van de patiënten kunnen hun normale activiteiten verder zetten onmiddellijk na de behandeling.

De infectie zal verbeteren na één behandeling maar u zal de nodige voorzorgsmaatregelen moeten nemen om herinfectie te voorkomen. Er is een kans op herinfectie omdat de schimmel overal aanwezig is. Vandaar dat wij ook adviseren om medicatie te nemen hiervoor. Onze arts kan hiervoor zorgen wanneer u hier bent.

Voor een goed resultaat is het belangrijk dat u ná de behandeling een nieuwe schimmelinfectie voorkomt. Houdt u zich daarom aan de volgende leefregels tot u weer gezonde nagels heeft.

 • Gebruik elke dag na het douchen miconazol creme rondom alle nagels en nagelriemen
 • Knip één keer per week uw nagels kort en maak deze zo nodig glad met een vijl. Verwijder ‘dode’ huid rondom uw nagels met een nagelborstel.
 • Behandel één keer per maand al uw schoenen met Miconazol strooipoeder.
 • Was uw sokken op 60º C. Indien dit niet mogelijk is, behandelt u uw sokken na iedere wasbeurt met Miconazol strooipoeder.

Als u weer gezonde nagels heeft, is het van belang om nieuwe schimmelinfecties aan de voeten te voorkomen. Dit doet u door:

 • uw voeten goed af te drogen, ook tussen uw tenen;
 • slippers te dragen in openbare ruimtes zoals doucheruimtes, sauna’s en zwembaden

Krijgt u toch weer een schimmelinfectie, kom dan opnieuw langs voor een labotest, zodat wij geschikte medicatie of een nieuwe laserbehandeling kunnen opstarten.

Wij raden aan om geen nagellak te gebruiken indien u kampt met nagelschimmel.

 

Bedankt voor de goede zorgen! Eindelijk verlost van die vervelende schimmelnagel.
Mario uit Poperinge
Ik durfde niet meer naar het zwembad, zo erg was mijn dikke teen ondertussen gevorderd... Merci team Médoc voor de oplossing!
Kim uit Westouter