FILLERS, DE BEHANDELING BIJ VOLUMEVERLIES, HUIDVERSLAPPING & RIMPELS

Ideaal wanneer je droomt van extra volume in bepaalde zones of een strakkere, egale huid!

BOEK JOUW BEHANDELING

WAAROM FILLERS?

Naarmate je ouder wordt, kan er volumeverlies en huidverslapping optreden. Fillers zetten we in om dit volumeverlies te behandelen, zodat je terug van een jeugdige uitstraling geniet.

FILLERS, VOOR WIE?

Je gelaat krijgt instant een lift en je ziet er minder vermoeid uit

Een behandeling met hyaluronzuurfillers kan een uitkomst bieden bij volumeverlies onder de ogen (traangoot)

Wanneer je meer volume wenst in je lippen of je mondhoeken wenst te ondersteunen/marionetlijnen te vullen.

Als je een gedefinieerde kaaklijncontour wenst.

Voor het behandelen van de fijne rimpeltjes rond je mond

Om de groef tussen mond en neus op te vullen.

BOEK JOUW BEHANDELING

HOE VERLOOPT DE FILLERS-BEHANDELING?

1. INTAKEGESPREK

Tijdens een eerste consult wordt jou de nodige uitleg verschaft zodat je goed geïnformeerd kan beslissen. Uw gezicht wordt geanalyseerd, mogelijke indicaties worden besproken, eventuele asymmetrieën worden aangeduid. Er wordt een behandelplan opgesteld zodat U een idee hebt van de te verwachten resultaten en kostprijs. 

Indien U  beslist over te gaan tot behandeling, wordt een afspraak gemaakt.

 

2. REINIGING + ONTSMETTING

De behandeling zelf begint met een grondige reiniging en ontsmetting van het te behandelen gebied.

3. INJECTIES

De injecties gebeuren ofwel met een fijne naald ofwel met een canule (hol steriel buisje met stompe punt) naargelang het te behandelen gebied. De behandeling is vrijwel pijnloos. Indien U dit wenst kan een verdovende crème worden gebruikt of eventueel een lokale verdovende injectie.

4. NAVERZORGING

Na de behandeling kan er een lichte zwelling, een lichtroze verkleuring of een blauw plekje ontstaan. Geen zorgen, dit verdwijnt snel. Bovendien mag je dit camoufleren met minerale make-up. Vraag ons gerust om wat minerale make-up aan te brengen na je behandeling. 

Het is belangrijk om een aantal dagen intensieve druk op de zones te vermijden, of blootstelling aan zonlicht bij een blauwe plek. Je mag minstens 3 uur niet sporten, of over het behandelde gebied wrijven. 

 

Wil je graag meer te weten komen over injectables?

In deze video geeft Dr. Peter Sansen je graag meer uitleg. Bij Médoc Beauty Clinic werken we met een team van artsen en vakspecialisten voor een totaalaanpak die veel verder gaat dan een klassiek schoonheidsinstituut.

PRIJZEN FILLERS

Zone
Volumetekort
op maat vanaf €350 per ml
Kaaklijn
op maat vanaf €350 per ml
Lippen
op maat vanaf €250
Traangoot
op maat vanaf €250
Neuslippenplooi
op maat vanaf €350 per ml

Resultaten van onze klanten

Benieuwd naar de resultaten van onze klanten? Dit zijn enkele voor en na’s, na een filler-behandeling. 

 

VOOR
NA

VEELGESTELDE VRAGEN OVER FILLERS

De meeste fillers zijn op basis van hyaluronzuur, een doorzichtige lichaamseigen gel. Terwijl Botox de spieren tijdelijk ontspant waardoor rimpels, lijnen en fronsen wegtrekken, vult een filler juist tijdelijk een groef, plooi of rimpel op.

Of het nu gaat om crèmes, maskers of gezichtssprays, veel cosmetische producten bevatten hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een natuurlijk bestanddeel van het bindweefsel dat zorgt voor hydratatie van de huid. Hierdoor vult hyaluronzuur de huid op, maakt het deze gladder en verbetert het de elasticiteit.

Maar met het vorderen der jaren neemt de concentratie natuurlijk hyaluronzuur af, begint de huid zijn elasticiteit te verliezen en dehydrateert, en verschijnen er rimpels. Tegen de tijd dat we veertig worden, is de oorspronkelijke voorraad hyaluronzuur gehalveerd, waardoor de huid droog wordt en de eerste rimpels verschijnen.

Dankzij wetenschappelijke ontwikkelingen is men erin geslaagd hyaluronzuur te synthetiseren zodat het kan worden gebruikt om de gestage afname ervan in de huid te compenseren.

 

Je hebt met een filler onmiddellijk resultaat.

De resultaten zijn wel langdurig maar niet permanent omdat het hyaluronzuur langzaam door het lichaam wordt afgebroken.

Dit geeft u de vrijheid te kiezen of u de behandeling wenst te herhalen om het effect te behouden.

Het resultaat van een filler behandeling kan  6-12 maanden aanhouden en met slechts een herhalingsbehandeling, zo blijkt uit klinisch onderzoek, kan het effect wel 18 maanden aanhouden.

Alles hangt ook af van de hoeveelheid product, het soort filler dat we hebben gebruikt en de zone die behandeld werd.

Een lichte zwelling, een lichtroze verkleuring of een blauw plekje kunnen na de behandeling optreden, maar dit duurt gelukkig niet lang. Bovendien mag een minerale make-up direct nadien aangebracht worden om dit te camoufleren.

Na de behandeling kan u ons steeds vragen om wat minerale make-up aan te brengen.

Vermijd een aantal dagen intensieve druk op het behandelde gebied en vermijd blootstelling aan zonlicht in geval van een blauwe plek.

Na de behandeling mag je minstens drie uur niet sporten of in het behandelde gebied wrijven, tenzij de arts hier specifieke adviezen over heeft gegeven.

Overdreven hitte (bv sauna) of koude is tegenaangewezen de eerste dagen na een behandeling.

Andere nevenwerkingen zoals infecties, acne-achtige uitslag, allergische reacties, grijzige verkleuringen, verhardingen en abcesvorming zijn gerapporteerd, maar zijn zeer zeldzaam (1 op 10 000 behandelingen). Aangezien het gaat om een niet-permanente filler van natuurlijke oorsprong zijn de genoemde complicaties behandelbaar of  verdwijnen ze vanzelf na een periode van enkele weken tot enkele maanden.

Het gebruik van bloedverdunnende medicatie  geeft uiteraard meer risico op blauw plekken. In overleg met de arts worden deze tijdelijk onderbroken. Arnica-tabletten kunnen eventueel een 3 dagen voordien opgestart worden.

Indien u gevoelig bent aan koortsblaasjes raden we aan om preventief medicatie hiervoor te nemen in overleg met de arts.

  • Zwangerschap/borstvoeding
  • Permanente filler in het te behandelen gebied of zeer dichtbij
  • Diepe laser of diepe peeling in afgelopen 6 weken
  • Auto-immuunaandoeningen (bv actieve reuma)
  • Actieve huidinfectie op plaats van injectie (bv acne, herpes)
  • Eerder allergische reactie hyaluronzuurfiller

Dokter Sansen heeft elke dag consultaties na afspraak behalve op woensdag en zaterdag.

Wij starten steeds met een verkennend infogesprek/meet & greet bij de arts.

Dit kost 40€.

Na zijn studies algemene geneeskunde start Dr. Sansen als huisarts.

Zijn interesse in esthetische geneeskunde zorgt ervoor dat hij al snel nieuwe congressen, workshops en opleidingen in binnen- als buitenland volgt.

Hij volgde de opleiding tot esthetisch arts in Nederland. Hij is ook lid van de BVEG (Belgische Vereniging voor Esthetische Geneeskunde).

Hij blijft zich continu bijscholen om steeds de nieuwste technieken te kunnen aanbieden.

Dr. Sansen zorgt steeds voor de medische benadering van deze behandelingen in onze clinic.

Wat zeggen klanten?

Ik had heel veel schrik om mijn lippen te laten vullen. Ik was bang dat het er heel fake ging uitzien. Maar wat ben ik blij! Het resultaat is echt heel natuurlijk.
MAGALI - LOKER
Met een kleine hoeveelheid filler in mijn kaaklijn, heb ik terug een strakkere contour. Happy me! De dokter stelt je ook enorm op je gemak. Hij weet wat hij doet!
MIEKE- OOSTNIEUWKERKE