BEHANDELINGEN BIJ
HAARUITVAL

Haaruitval is zeer vervelend. Droom jij ook van een weelderige haarbos, maar merk je hier en daar al wat kale plekjes of haarverlies op? Bij Médoc hebben we doeltreffende behandelingen bij haaruitval.

BOEK JOUW BEHANDELING

WAT IS HAARUITVAL?

Zowel mannen als vrouwen kunnen op een bepaald moment in hun leven last krijgen van haaruitval. Op zich geen probleem, want we verliezen dagelijks zeker een honderdtal haren. Erger wordt het wanneer je kale plekken opmerkt, of extreem veel haaruitval hebt.

Alopecia androgenetica is de meest voorkomende oorzaak van haaruitval. De behandeling ervan is een ware uitdaging. De op recept verkrijgbare medicinale lotion en medicijnen slaan niet bij iedereen aan en zijn niet voor iedereen geschikt. Zie hiervoor ook onze Fagron trichotest.

De afgelopen jaren wordt PRP steeds meer ingezet bij haaruitval, zowel bij mannen als bij vrouwen. Het bloedplasma bevat stoffen (groeifactoren) die het herstel van het haarzakje stimuleren, de bloedtoevoer in het gebied van het haarzakje doet toenemen en de groei van de haarfollikelcellen stimuleert.

 

VOORDELEN VAN EEN BEHANDELING BIJ HAARVERLIES (PRP)

Voorafgaand aan de behandeling wordt jouw bloed afgenomen bij ons in de praktijk. Het bloed wordt gecentrifugeerd, waarna er bloedplasma overblijft met een grote hoeveelheid groeifactoren. Dit plasma wordt in het te behandelen gebied geïnjecteerd en met microneedling in de hoofdhuid aangebracht.

Naast haaruitval is PRP aangewezen bij roos of een vette hoofdhuid.

Ook ideaal na haartransplantatie. Immers na transplantatie gaat de haaruitval nog steeds door. Om dit te stoppen is het aan te raden de bestaande follikels/haren verder te stimuleren met PRP.

BOEK JOUW BEHANDELING

HOE VERLOOPT DE BEHANDELING?

1. BOEK EEN MEET & GREET

Je kan deze behandeling pas boeken nadat je een Meet & Greet hebt geboekt bij Dr. Sansen. Hij zal jou tijdens deze eerste afspraak al de nodige informatie geven, zodat je goed geïnformeerd kan beslissen of je al dan niet een behandeling boekt.

2. DE BEHANDELING 

Een PRP behandeling is bij uitstek geschikt voor mensen die uitsluitend behandeld willen worden met lichaamseigen of natuurlijk materiaal. Omdat het lichaamseigen is, zijn allergische reacties zo goed als uitgesloten en is het voor vrijwel iedereen een veilige behandeling.

3. VERVOLGBEHANDELINGEN

Na de PRP-behandeling gaan de groeifactoren uit de bloedplaatjes hun werk doen, dit proces gaat 4-8 weken door. Geadviseerd wordt 3 behandelingen te ondergaan met steeds 4-6 weken tussen elke behandeling. Om het effect te behouden kan daarna eens in het kwartaal of half jaar een losse behandeling gedaan worden. Een enkele behandeling is helaas niet effectief.

 

Behandelingen bij haaruitval

PRP wordt steeds meer ingezet bij haaruitval en alopecia androgenetica, zowel bij mannen als bij vrouwen.

Het is een natuurlijke behandeling waarbij we het plasma van je eigen bloed gebruiken. Hierin zit een hoge concentratie bloedplaatjes, inclusief actieve groeifactoren. Deze spelen een belangrijke rol bij regenererende processen in het lichaam.

Wil je graag meer lezen over deze behandeling? Dat kan hier.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER BEHANDELINGEN BIJ HAARUITVAL

Na de PRP-behandeling gaan de groeifactoren uit de bloedplaatjes hun werk doen, dit proces gaat 4-8 weken door. Geadviseerd wordt 3 behandelingen te ondergaan met steeds 4-6 weken tussen elke behandeling. Om het effect te behouden kan daarna eens in het kwartaal of half jaar een losse behandeling gedaan worden. Een enkele behandeling is niet effectief helaas.

Absoluut. Je bent in goede handen bij Dr. Sansen, die op frequente basis opleidingen volgt. Bovendien is deze behandeling volledig natuurlijk, want we werken enkel met je eigen bloed.

Ik behoor tot de groep mannen die last heeft van haaruitval. Gelukkig zijn er experts zoals het team van Médoc die perfect weten hoe ze dit kunnen behandelen.
Jan uit Ieper