LAST VAN
COUPEROSE OF ROSACEA?

Heb je last van felrode wangen, zichtbare bloedvaatjes of bultjes in je gezicht? Dan is de kans groot dat je rosacea of couperose hebt.

 

BOEK JOUW BEHANDELING

WAT ZIJN ROSACEA EN COUPEROSE?

Deze chronische huidaandoening kenmerkt zich door zichtbare bloedvaatjes, roodheid en rode vlekken in het gezicht, maar ook ontstekingen en witte puntjes zijn mogelijk. Alhoewel de oorzaak van deze huidziekte nog niet bekend is, lijkt erfelijkheid wel een belangrijke rol te spelen. Ook je darmgezondheid kan aan de basis liggen. Bepaalde factoren kunnen de klachten erger maken (zoals cafeïne, alcohol, blootstelling aan de zon,…)

Wanneer je rosacea of couperose hebt, is je huid vaak een stuk gevoeliger. Daarom is het belangrijk om op zachte maar doeltreffende wijze je huid te verzorgen en reinigen. Vermijd irriterende skin care producten en boek behandelingen waarmee we jouw klachten kunnen aanpakken.

BEHANDELINGEN BIJ ROSACEA EN COUPEROSE, VOOR WIE?

Blijft roodheid permanent of langdurig aanwezig? Dan is de kans groot dat je rosacea of couperose hebt.

We starten de eerste afspraak steeds met een Meet & Treat, zodat we de exacte conditie van je huid kunnen bepalen.

Het is ook mogelijk dat je ontstekingen ondervindt, in de vorm van puistjes of bultjes. Daarom wordt rosacea ook wel vaker verward met acne.

Je huid is een pak gevoeliger, waardoor je een branderig, oncomfortabel gevoel kan ervaren.

Gesprongen adertjes kunnen we makkelijk behandelen met bijvoorbeeld de laser.

BOEK JOUW BEHANDELING

HOE VERLOOPT DE BEHANDELING BIJ ROSACEA?

1. BOEK EEN MEET & TREAT 

We willen steeds eerst de conditie van jouw huid in kaart brengen. Daarom boek je bij een eerste afspraak een Meet & Treat. We maken dan eerst verschillende foto’s van jouw huid met ons huidanalysetoestel.

2. UITVOERING BEHANDELING DOOR HUIDTHERAPEUT

We starten met een behandeling die volledig is aangepast aan de noden van jouw huid. Zo kunnen we bijvoorbeeld met onze verschillende lasertoestellen je gesprongen adertjes, ontstekingen en roodheid perfect behandelen.

3. NAZORG

Rosacea en couperose zijn chronische huidziektes. We kunnen dus wel je ‘klachten’ bestrijden met behandelingen in het instituut, maar de juiste skin care is net zo belangrijk om je huidprobleem onder controle te houden.

Naast doeltreffende skin care is je make-up net zo belangrijk. De minerale make-up van jane iredale is ideaal bij rosacea en ontstekingen, aangezien het je poriën niet verstopt. Bovendien bieden de producten uitstekende dekking, waardoor eventuele roodheden op een natuurlijke manier gecamoufleerd worden.

BEHANDELINGEN BIJ COUPEROSE

  1. ND YAG LASER: Het bloed in de vaatjes neemt het licht op. De warmte verschrompelt het bloedvaatje. Het resultaat is onmiddellijk zichtbaar. De meeste adertjes zijn definitief verdwenen na één enkele behandeling. Lees meer hier. 
  2. LASER GENESIS: De Laser Genesis procedure maakt gebruik van een niet-invasieve lasertechnologie om veilig en effectief diffuse roodheid te behandelen. Lees meer hier. 
  3. PDT BEHANDELING: met een PDT behandeling gebruiken we medisch rood LED licht en is  optimaal voor het huidherstel bij ontstekingen en rosacea. Lees meer hier.

Resultaten van klanten

Benieuwd naar de resultaten van klanten? We zetten ze met plezier in de kijker.

VOOR
NA
VOOR
NA

VEELGESTELDE VRAGEN

Alhoewel ze vaak door elkaar worden gehaald, zijn het twee verschillende aandoeningen.

Bij couperose zijn er verwijde rode adertjes in het gezicht zichtbaar. Bij rosacea komen daar dan ook nog andere klachten aan te pas, zoals rode bultjes en eventueel zwellingen.

 

 

Het bloed in de vaatjes neemt het licht op van onze laser en wordt dus verhit. De warmte verschrompelt het bloedvaatje. Het resultaat is onmiddellijk zichtbaar. De meeste adertjes zijn definitief verdwenen na één enkele behandeling.

Diffuse roodheid is het optreden van algemene roodheid in het aangezicht. Dit wordt veroorzaakt door verwijde capillaire bloedvaten die deze algemene roodheid doen ontstaan. De meest voorkomende zones zijn de neus, voorhoofd en wangen. Diffuse roodheid wordt vaak geassocieerd met een aandoening die rosacea genoemd wordt. Laser Genesis zal deze verschijnselen onderdrukken zonder medicatie op een zachte manier.

De zichtbare bloedvaatjes op mijn gelaat maakten mij onzeker. Merci Nele & team om mij terug zelfvertrouwen te geven.
Jan uit Houtkerke
Van begin tot einde word je hier super persoonlijk begeleid. Dat resulteert in een fantastisch resultaat!
Senna uit Vleteren