Vasculaire Nd Yag laser

Behandeling van couperose, spider naevi, rosacea en wijnvlekken.

Het bloed in de vaatjes neemt het licht op van onze ND Yag laser en wordt dus verhit. De warmte verschrompelt het bloedvaatje. Het resultaat is onmiddellijk zichtbaar. De meeste adertjes zijn definitief verdwenen na één enkele behandeling.

Doet een laserbehandeling pijn?

U ervaart een warm en prikkelend gevoel tijdens de behandeling met de couperose laser. De meeste patiënten ervaren geen pijn. Een verdovingscrème is dan ook niet nodig.

Zijn er nevenwerkingen?

Na de behandeling met de couperose laser kan uw huid een beetje rood zijn en geïrriteerd aanvoelen. Sommige patiënten krijgen kleine korstjes, maar die verdwijnen na enkele dagen.

Hoe bescherm ik mijn huid voor en na de laserbehandeling?

 • Vermijd direct zonlicht of bescherm de zone die u wilt laten behandelen met een crème met een hoge UV-bescherming. Doe dit vier weken voor én na de behandeling. Zo krijgt u het mooiste resultaat.
 • Tot 24 uur na de behandeling vermijdt u hete douches, sport, sterk gekruid voedsel en alcohol. Zo voorkomt u een rood aangezicht waarbij de bloedvaatjes weer kunnen opengaan.
 • Acht tot tien dagen na de laserbehandeling van uw huid smeert u twee keer per dag een verzorgende crème.
 • Vermijd beschadiging van uw huid door eventuele korstjes rustig te laten genezen.

Behandelingen

Couperose

Couperose is een cosmetisch storende maar ongevaarlijke huidaandoening die meestal gepaard gaat met abnormale roodverkleuring van de wangen en/of de neus, soms ook op het voorhoofd en een gedeelte van de kin. Soms zijn kleine rode stervormige plekken of lijnen te zien. Couperose kan effectief behandeld worden met laser.             

Couperose is een gevolg van een abnormale toename of uitzetting van het aantal kleine bloedvaatjes (teleangiëctasieën) in het gelaat. Door het voortdurend fel uitzetten kunnen de adertjes zich permanent verwijden wat een bloedvattekening kan geven op vooral de wangen maar ook centraal op het voorhoofd en op de kin en de neus.
Hoe couperose precies ontstaat is niet bekend. Soms is het een gevolg van rosacea, een veel voorkomende ontstekingsreactie van de huid. In veel gevallen treedt het spontaan op, zonder voorafgaande ontstekingsverschijnselen.
Waarschijnlijk is het erfelijk bepaald.
Couperose treedt meestal op rond de leeftijd van 20 jaar en bereikt zijn hoogtepunt op de leeftijd van 45 jaar. Vooral mensen in Noord-West-Europa met een licht huidtype hebben er last van. Men schat dat ongeveer 10% van alle Belgen en Nederlanders couperose heeft.

€120
Venous Lake

Een venous lake is een plaatselijke goedaardige bloedvatgezwelletje dat meestal aan de (onder)lip is gelokaliseerd. Dit gezwel komt vaak voor bij oudere volwassenen.

De oorzaak is nog niet helemaal duidelijk. Chronische zonblootstelling lijkt de belangrijkste risicofactor te zijn. Het gezwelletje ontstaat door een verwijding van een oppervlakkige ader.

We zien een ronde tot ovale blauw-rood , paars bultje dat soms wel een afmeting van 1 cm kan hebben. Voorkeursplaatsen zijn de onderlip, de oren en soms ook op andere plaatsen van het gezicht.

De diagnose wordt vaak op het blote oog gesteld. In sommige gevallen is echter nader onderzoek (dermatoscopie of huidbiopsie) nodig om een (nodulair) melanoom uit te sluiten.

€100
Spider Naevus

Een naevus araneus  of spinnenkop is een huidafwijking op de huid bestaande uit kleine bloedvaatjes die uit een centraal punt, vaak een bultje, komen. De aandoening is onschuldig. Het komt vaker voor bij patiënten met CREST-syndroom of met leverafwijkingen (portale hypertensie), maar bij de meeste mensen is geen oorzaak aanwijsbaar. Tijdens zwangerschap ontstaan soms vele naevi aranei; deze verdwijnen vaak na de zwangerschap.

€75
Ruby Points/ Cherry Angioma

De meest voorkomende kenmerken van cherry angioma:

 • Rode bultjes
 • Helder rode (kersen-rode) kleur
 • Bolrond
 • In het begin klein, kan geleidelijk toenemen in grootte en aantal
 • Kan op hele lichaam
 • Vaker bij blanke huid.
 • Nemen toe met de leeftijd.
 • Even vaak bij mannen en vrouwen.
€100
Angioma rood of blauw

Angiomen zijn ophopingen van abnormaal dicht op elkaar gepakte bloed- of lymfevaten die zich meestal in en onder de huid bevinden en die rode of paarse verkleuringen veroorzaken. Het ziet eruit al een kleine, heldere, rode bult op de huid.

Ze veroorzaken geen klanchten. Lasertherapie kan deze verwijderen zonder dat er littekenweefsel achterblijft.

Wij behandelen:

Aardbeivlek of aardbei-haemangioom (haemangioma fructosum)

Stervormig angioom (spider naevus)

Seniele of ouderdoms angiomen of kersenwratjes

Kleine wijnvlekken (naevus flammeus)

 

 

€140
Poikiloderma (van Civatte)

is gedefinieerd als een huidafwijking gekenmerkt door de combinatie van grillige gehyperpigmenteerde maculae, atrophie, en teleangiëctasieën.
Het ziet eruit als een opvallende roodheid in de hals en decolleté. Dit ontstaat door zonneschade en huidveroudering

 

€150
Kleine spataders blauw of rood

Fijne rode en blauwe adertjes in de benen kunnen perfect weggewerkt worden via laserbehandeling. Dit apparaat produceert een welbepaalde, intense lichtgolf die selectief door de rode bloedcellen in de uitgezette adertjes wordt opgenomen Dit proces is zo nauwkeurig dat omliggend weefsel nauwelijks beïnvloed wordt.
Dankzij deze behandeling hoeft u geen steunkousen te dragen.
U kan deze ingreep tot in juni laten plaatsvinden of in de zomer wanneer u daarna zonlicht vermijdt.

€150
Annulatie?

U kan uw afspraak verplaatsen of annuleren tot 2 werkdagen vooraf.

Indien dit niet wordt nageleefd, rekenen wij 60€ annulatiekosten aan. Wij hebben immers 1 à 2 uur tijd voor u voorzien. 

Bij uw volgende afspraak zal ook een voorschot van 60€ worden gevraagd.

U bent ziek? Indien u een ziektebriefje kan voorleggen, dan verplaatsen wij zonder probleem uw afspraak.

Andere redenen worden NIET aanvaard.

Bedankt voor het begrip