Permanente ontharing met laser

Deze nieuw ontwikkelde diodelaser kan ongewenste haren zeer efficiënt en langdurig verwijderen op een betrouwbare en comfortabele manier.
LightSheer is reeds 5 jaar "The Golden Standaard", wereldwijd bekend als het beste en meest doeltreffende toestel in laserontharing!

Mechanisme haargroei

Om te begrijpen hoe deze laser werkt is het belangrijk te weten hoe haar groeit en hoe de laser het haar kan verwijderen. Het haar groeit vanuit de haarwortel, ook haarfollikel genoemd. Wat we boven op de huid zien is de haarpijl en dit is het verhoornde product dat word aangemaakt door de haarwortel of follikel. De haargroei is verschillend bij iedereen, afhankelijk van leeftijd, gewicht, metabolisme, hormonen, medicatie en etnische achtergrond. Ondanks deze verschillen doorloopt elk haar drie ontwikkelingsfasen:

  1. Actieve groei of anagene fase: van alle haren op het lichaam zijn er ongeveer 85% in deze fase. Tijdens deze fase is er pigment of melanine aanwezig rond de haarwortel.
  2. Regressieve fase of catagene fase: periode van 2 weken waarbij een actief haar overgaat in de rustfase, het haar stopt met groeien. Ongeveer 4% van de haren verkeert in deze fase.
  3. Rustfase of telogene fase: Periode van ongeveer 6 weken en na deze periode zullen de haren spontaan uitvallen en start een nieuwe groeicyclus of actieve fase. Ongeveer 13% van de haren zijn in deze fase.

Hoe werkt de laser

De laser produceert een hoog geconcentreerde lichtbundel met een zeer hoge energiewaarde en één specifieke en ideale golflengte (800nm). Het licht dat vrijkomt uit de LightSheer laser wordt door het pigment dat zich aan het haar onder in de haarfollikel bevindt geabsorbeerd. De laser geeft zijn energie een fractie van een seconde vrij. Deze fractie van een seconde is echter lang genoeg om de haarfollikel te vernietigen maar kort genoeg om het omliggende weefsel te ontzien. De unieke gepatenteerde gekoelde kop van het handstuk helpt de huid te beschermen door de huid te koelen tijdens het vrijkomen van de energie. De verhitting van de haarfollikel heeft als gevolg: vernietiging/beschadiging van de haarfollikel met als gevolg vertraagde groei en in de meeste gevallen permanente vernietiging van de follikel. 3 à 7 dagen na de behandeling kan het lijken dat de haartjes terug groeien. Doch de meeste van deze haartjes zijn behandeld en vallen uit. De LightSheer verstoort het groeipatroon van de haren in de actieve fase. Omdat andere haren deze groeifase pas later bereiken zullen er meerdere behandelingen nodig zijn om alle haren in een bepaald gebied te vernietigen. Rekent u in ieder geval op 3 tot 8 behandelingen. De eerste drie behandelingen zullen met een tussenpoos van 4 tot 6 weken plaatsvinden. De (eventuele) volgende behandelingen kunnen wat langere tussentijd nemen. Tussen de verschillende behandelingen mag er geen epilatie gebeuren, wel mag men de behandelde gebieden scheren, of ontharingscrémé gebruiken. Voor en tijdens de behandelingen mogen er absoluut geen zonnebanken genomen worden, het zonnen is ook zeker afgeraden. Dit alleen voor de te behandelen zone.

In de praktijk

De gekoelde kop van het laserapparaat (dit is een blokje van 1cm2) wordt geplaatst op het te behandelen gebied. De puls van de laser, welke maar een fractie van een seconde zijn energie vrijgeeft, richt zich op het pigment onder aan het haar, door de vrijgekomen warmte vernietigt hij het haarzakje waar het haar uit groeit. Door het maar zo kort afgeven van de warmte en het gebruik van de gekoelde kop zal de huid in de omgeving van het haar goed beschermd zijn. De behandeling gaat snel, varieert van een paar minuten tot een uur of meer, afhankelijk van het te behandelen gebied. Binnen een paar minuten na de behandeling kan het behandelde gebied wat rood worden en wat zwellinkjes vertonen. Dit is een reactie op de sterke hitte die de laser in de huid gebracht heeft, deze reactie zal snel weer verminderen. Om de reactietijd zo kort mogelijk te houden, wordt er een coldpack aangebracht. 1 tot 2 weken na de behandeling zult u zien dat de haren die behandeld zijn heel langzaam uit de huid groeien, als u dit storend vindt, kunt u deze haren scheren, u mag ze ook laten zitten, ze vallen er vanzelf uit. Bij huidtypes die zeer gevoelig zijn voor verstoring van pigment is het mogelijk dat er na de behandeling kleine hyper- of hypo-pigmentaties optreden, dit herstelt zich altijd weer.

Omdat de laser zich richt op het pigment onder aan het haar en alleen haren die in de groeifase zijn dit pigment hebben, zullen er meer behandelingen noodzakelijk zijn. De tweede behandeling kan pas plaatsvinden als de volgende serie haren deze groeifase heeft bereikt. De behandeling zelf is niet pijnlijk, hooguit wat irritant. De meeste klanten kunnen de behandeling zeer goed verdragen. Deze behandeling is geschikt voor vrouwen en mannen die hun overbeharing als storend ervaren. Gezicht, benen, borst, rug, oksels, bikinilijn, uitdunnen van de baard, in principe is alles mogelijk. De haren mogen niet te dun (licht dons) of te wit zijn. De energie die vrij komt zoekt namelijk de gepigmenteerde knop onder aan het haar, bij licht dons is deze niet aanwezig en bij een gepigmenteerde of een door de zon verkleurde huid neemt de huid soms veel energie op.

Zijn er nog speciale instructies na de behandeling?

  • Geen producten op het behandelde gebied behalve cooling-gel of een zonnebrandcreme met zeer hoge beschermingsfactor (sunblock) als u in de zon loopt. U mag het gebied met een zachte reiniging wassen maar niet scrubben.
  • Niet met het behandelde gebied in de zon, niet op zonnebank en geen zelfbruinende producten gebruiken 2 weken voor en na de behandeling.
  • 1 tot 2 weken na de behandeling zullen de haren uitgroeien en mogen dan geschoren worden maar hoeft niet, ze vallen er vanzelf uit.
  • Tussen de behandelingen in niet harsen of met het pincet uittrekken, alleen scheren is toegestaan.
  • De huid laten rusten, niet pulken.

Alternatieven ?

Scheren

Een simpele methode, het beinvloedt de stugheid, dikte en groeicyclus van de haar niet, maar het blijft een tijdelijke oplossing en vraagt herhaalde handelingen om de huid een haarvrij aanzien te geven.

Epileren (plukken)

Is een tijdrovend, pijnlijk en niet praktische oplossing voor grotere gebieden.

Harsen

Deze behandeling kan uitgevoerd worden op grotere gebieden van het lichaam. De huid blijft gedurende 3 tot 6 weken haarvrij. Echter, ook deze methode is pijnlijk en voor de meeste mensen is het een probleem dat zij altijd met zichtbare haren lopen voor er weer geharst kan worden.

Electrisch ontharen (Blend)

Bij deze methode wordt een naaldje langs het haar de follikel in gebracht, waarna door verhitting de voedingsbodem van de haar vernietigd wordt. Uitgevoerd door een schoonheidsspecialiste met de specialisatie electrisch ontharen kan deze methode succesvol zijn en definitief haarvrij maken. Echter, omdat je maar één haartje tegelijkertijd kan behandelen is het een zeer tijdrovend karwei.

Veilig, effectief en pijnloos

Ja! Het LightSheer systeem is na jaren research in 1998 in Amerika op de markt gebracht door de Coherent Medical Group. Een gerenommeerd bedrijf welke Lasers voor vele medische toepassingen maakt. De laserinstellingen zijn zeer zorgvuldig gedefinieerd om de precieze diepte en locatie van de haarfollikel vast te stellen. De gepatenteerde gekoelde kop van het handstuk is ontworpen om de huid voor, tijdens en na elke puls te ontzien.

De LightSheer diode laser is de enige laser welke door de FDA (Food and Drug Administration) is goedgekeurd voor de claim: permanente haarreductie. Klinische studies rangschikken de LightSheer als de meest effectieve laser. Klanten mogen een permanente vermindering van haargroei verwachten. Garanderen dat er nooit meer haar groeit op de behandelde plaats kan niet, onder invloed van veranderingen in het lichaam (denk maar aan hormoonveranderingen) is het altijd mogelijk dat donshaartjes veranderen in dikkere haren. Aan dit proces kan een laserbehandeling niets veranderen.

Echt pijnlijk is het voor de meeste mensen niet, er is een tintelend, wat prikkelend gevoel, maar voor de meeste mensen is dit hooguit wat irritant. Echter, sommige delen van het lichaam zijn nu eenmaal iets gevoeliger dan andere delen.

www.laserontharing.be

Behandelingen

Testsessie

Geef hier de beschrijving van de behandeling.

gratis
Bovenlip

Geef hier de beschrijving van de behandeling.

vanaf € 40
Kin

Geef hier de beschrijving van de behandeling.

€ 80
Oksels

Geef hier de beschrijving van de behandeling.

€ 120
Bikini

Geef hier de beschrijving van de behandeling.

vanaf € 120
Armen

Geef hier de beschrijving van de behandeling.

vanaf € 180
Onderbenen

Geef hier de beschrijving van de behandeling.

vanaf € 250
Volledige benen

Geef hier de beschrijving van de behandeling.

vanaf € 450
Baard

Geef hier de beschrijving van de behandeling.

€ 250
Thorax
(borstkas)

Geef hier de beschrijving van de behandeling.

€ 200
Rug (volledig inclusief nek en deel bovenarm)

Geef hier de beschrijving van de behandeling.

€ 450
Annulatie?

U kan uw afspraak verplaatsen of annuleren tot 2 werkdagen vooraf.

Indien dit niet wordt nageleefd, rekenen wij 60€ annulatiekosten aan. Wij hebben immers 1 à 2 uur tijd voor u voorzien. 

Bij uw volgende afspraak zal ook een voorschot van 60€ worden gevraagd.

U bent ziek? Indien u een ziektebriefje kan voorleggen, dan verplaatsen wij zonder probleem uw afspraak.

Andere redenen worden NIET aanvaard.

Bedankt voor het begrip