Nek

Indien u de haartjes in de nek wil laten behandelen, is het belangrijk ons eerst te consulteren. Helaas komen niet alle haartypes in aanmerking voor een behandeling: te fijne donshaartjes zijn moeilijk behandelbaar en het is belangrijk dat de haartjes pigment hebben.

Indien er twijfels zijn, is een testsessie wenselijk

Voorbereiding nek ontharen

Zorg ervoor dat de te behandelen zone niet werd blootgesteld aan zonlicht of zonnenbank de laatste 3 tot 6 weken voor de behandeling. Ook het gebruik van 'bruinen zonder zon' wordt tenminste 3 weken voor de behandeling afgeraden.

De huid moet zuiver zijn, geen schmink dus.

De haartjes niet bleken tot 2 weken voor de behandeling! Indien u de haartjes zelf scheert, mag u dit wel blijven doen. Stop het scheren 3 dagen voor de behandeling, anders zien wij de normale textuur van de haartjes niet. De haartjes mogen de laatste 2 weken niet gebleekt zijn.

Trek de haartjes niet uit, maar knip of scheer ze voor een behandeling. Tijdens de behandeling hebt u een prikkerig gevoel. Na de behandeling voelt u geen pijn meer. Een uurtje na de verzorging is de roodheid weggetrokken. De volgende dag mag u zich weer schminken.

De hele behandeling duurt 15 minuutjes, afhankelijk van de grootte van de zone die te behandelen is.

Algemeen:

Het aantal behandelingen hangt af van de beharing. Meestal zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig, maar sommige mensen zijn reeds na 3 behandelingen uiterst tevreden. Wij behandelen enkel de zichtbare haartjes. Indien u in een hormonaal onstabiel moment verkeert, hebt u mogelijk meer behandelingen nodig. Raadpleeg daarvoor uw arts.

U mag, indien nodig, om de 3 weken een behandeling plannen. Na verloop van tijd gaat u minder beharing zien opkomen, wacht dan voor de volgende afspraak.